Vrouwendag

misja.jpgIk las via Juurd dat stukje in The Guardian over Vrouwendag. Dat gaat niet langer over leed en onderdrukking, weeklaagt de schrijfster, maar over tantra en bomenknuffelen en benen scheren. Alsof de dames tevreden zijn, verdorie.

In Rusland ging Vrouwendag toch al nooit over feminisme. Het woord alleen al vervult Russische vrouwen met onverklaarbare angst. Feministen, dat zijn toch lesbiennes die geen kerel kunnen krijgen? Hier betekent Vrouwendag kerels die één keer per jaar ook eens wat uitvoeren en bloemen, chocolade, zoete champagne organiseren voor vrouw, secretaresse en/of maitresse. We hebben het er vandaag druk mee. Zo stond Misja de hele dag koekjes te bakken. (Pssst … wilt u weten waarom ik deze post echt schrijf?)

(Ik hoorde Misja gisteren al spelend in zichzelf mompelen: ‘En dan word ik de knapste van de hele wereld en dan mag ik ook op papa’s weblog.’ Grote zus Famke stond al een paar keer op dit blog, met foto. Misja wil ook zo graag, dus is het vandaag Misjadag.)

 

    • Coen van Zwol