Unibet.com niet aan de start bij Parijs-Nice

Unibet.com niet aan de start bij Parijs-Nice

PARIJS. Patrice Clerc, directeur van Tourorganisator ASO, zegt dat de Franse wetgeving hem niet toestaat de wielerploeg Unibet.com alsnog uit te nodigen voor Parijs-Nice. De internationale wielrenunie UCI bereikte maandag een akkoord met de organisatoren van de drie grote ronden over deelname van de ProTourploegen aan hun wedstrijden. Achttien teams zijn welkom. Unibet en Astana, twee nieuwe ProTourploegen, zouden kunnen rekenen op een aantal wildcards. „Unibet plaatst ons echter voor een probleem omdat hun reclame-uitingen illegaal zijn. We zullen hun deelname daarom niet heroverwegen”, aldus Clerc tegen persbureau AFP. Unibet-manager Jacques Hanegraaf noemt het argument onzin. „Hij kent het probleem al maanden en weet dat wij in neutrale shirts zullen rijden.” (ANP)