TomTom 2.0

TomTom Duo prototype

De markt voor losse GPS-systemen raakt verzadigd en vandaar dat TomTom iets nieuws maakt: ingebouwde navigatieapparatuur voor de auto. Voorstellen hiervan zijn deze week uitgelekt. De TomTom Duo in het dashboard is meteen ook een dockingstation voor je iPod en heeft een fm-ontvanger ingebouwd. Met andere woorden, een complete autoradio waarbij het geluid niet alleen meer uit dat benepen tweetertje geperst wordt, maar ook in full stereo door de wagen galmt. Daarnaast lekte er een ontwerp uit voor een TomTom met een simcardreader. Daarmee kun je handsfree bellen en de mobiele verbinding is bruikbaar om verkeersinformatie te ontvangen (hoewel dat ook via de fm-radio kan). De nieuwe TomTom 715 zou ook je rittenadministratie kunnen bijhouden. Dat klinkt saai, maar is erg handig voor al die leaserijders.

Marc Hijink

Schetsen van de nieuwe Tom-Toms op nrc.nl/hebben

    • Marc Hijink