Televisie Film van de dag

In the Bedroom. In het eerste half uur is dit een gewone film over een niet zo boeiend gezin in een dorp in Maine. Vader (Wilkinson) is huisarts die het liefst op kreeft vist, moeder (Spacek) leert scholieren Bulgaars zingen, zoonlief (Nick Stahl) studeert voor architect en vrijt met een oudere gescheiden vrouw (Tomei). En alles baadt in het fletse licht van een lome zomer in New England. Dan gebeurt er twee keer iets dramatisch, dat hier beter niet verklapt kan worden. Na de plotselinge dood van een van de hoofdpersonen vangt Field verdriet in beelden die niet de verwachte emoties van de nabestaanden tonen, maar de momenten die daaraan voorafgaan, dan wel de ontkenning van rouwgevoelens. Grote gevoelens worden gesuggereerd. Eventjes is In the Bedroom speciaal, om zich daarna weer te verliezen in clichés. Het leverde vijf Oscarnominaties op, o.a. voor Sissy Spacek en Tom Wilkinson.

(Todd Field, 2001, VS), BBC1, 0.05-2.10u.