Rusland wil nieuwe militaire doctrine

Rusland wil nieuwe militaire doctrine

Moskou. Rusland ontwikkelt een nieuwe militaire doctrine. Dat heeft de Russische Veiligheidsraad, een hoog adviesorgaan van president Poetin, in een verklaring laten weten. Volgens de raad is de nieuwe doctrine nodig omdat in de wereld steeds meer militair geweld wordt gebruikt. Waarnemers brengen de verklaring in verband met een recente uitval van president Poetin naar de Verenigde Staten, die volgens de Russische president „bijna ongeremd geweld gebruiken in de internationale betrekkingen”. Moskou heeft de afgelopen weken scherpe kritiek geuit op de Amerikaanse plannen voor de bouw van een raketschild in Tsjechië en Polen. Met dat raketschild willen de VS zichzelf en Europa beschermen tegen raketaanvallen van ‘schurkenstaten’. Rusland ziet het schild als een provocatie. (AFP)