Rocker Pete Doherty 'mishandelt' pinguïns

Rocker Pete Doherty ‘mishandelt’ pinguïns

Londen. Tijdens een bezoek aan het Cotswold Wildlife Park in Burford heeft rocker Pete Doherty iets naar de pinguïns gegooid dat leek op een joint, zo verklaren omstanders. „Hij maakte grappen dat hij de pinguïns wel stoned zou krijgen”, vertelde een anonieme bron aan de Britse krant The Sun. Volgens dierenarts Andrew Routh van de London Zoo in dezelfde krant „kan het voederen van cannabis de dieren fataal worden. Het bevat giffen die het zenuwstelsel en de lever aantasten.” Of het dier stoned was, is niet bekend. Hij liep wel wat wiebelig. De voormalige Babyshambles-zanger was in de zoo met zijn vriendin Kate Moss, met wie hij binnenkort in het buitenland zal trouwen, zo hebben ze zelf bevestigd. De getuige is al gekozen: Carl Barat, die met Doherty in de band Libertines speelde. Dat meldde muziekzender MTV maandag. Er is nog een obstakel. „De politie heeft mijn paspoort ingenomen”, aldus de zanger. Vanwege oplopende boetes is hij vijf maanden geleden uit zijn huis gezet en bij Moss ingetrokken. (AP, ANP)