Radio Voorkeur

NOS Provinciale Statenverkiezingen. Vanuit de Eerste Kamer duiding van de verkiezingsuitslagen, gesprekken met gasten en commentaren. Ook het (televisie)slotdebat o.l.v. Paul Witteman is rechtstreeks te horen. Radio1, 20.04-0.02u.

Desmet live. Hanneke Kamphuis, directeur van Mama Cash, een organisatie die vernieuwende, baanbrekende, initiatieven van vrouwen financieel steunt, praat over haar drijfveren. En schrijfster Kristien Hemmerechts duidt haar vertaling van Arthur Millers toneelstuk The Crucible. De vrouwenrechten in het Midden-Oosten worden aan de ronde tafel besproken. Radio 5, 18.05-19.50u.

Kunststof. Een plan, een reis, een film: bewust onbevangen gaat de kunstenaar Joost Conijn het avontuur aan. Hij vertelt over zijn tentoonstellling in museum Boijmans van Beuningen. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. De Liberiaanse schrijver Vamba Sherif over zijn roman Zwijgplicht en de Haarlemse stadsorganist Jos van der Kooy over het beroemde Müllerorgel. Concertzender, 20.03-22.00u.