Overige Films

Changing Lanes (Roger Mitchell, 2002, VS). Psychologisch ‘suspense drama’ over wraak, wanhoop en de morele keuzes die een mens op een dag maakt. Advocaat Ben Affleck en verzekeringsagent annex ex-alcoholist Samuel L. Jackson komen bij het voorsorteren met elkaar in botsing en verprutsen daardoor een belangrijke afspraak. Genuanceerde karakterisering van de protagonisten kenmerkt film die uitloopt op een oog-om-oog-tand-om-tand-strijd. Net5, 20.30-22.30u.

Malèna (Giuseppe Tornatore, 2000, VS/Italië). Monica Bellucci loopt niet, maar schrijdt als beeldschone dame door een klein Siciliaans dorp ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Alle mannen en jongens zijn verliefd op haar. En alle vrouwen zijn vervuld van haat en jaloezie. Verteld vanuit het perspectief van een 13-jarig jochie. De vraag blijft of een sentimentele en nostalgische blik op een fictief Europa genoeg substantie is voor een boeiende film. België 2, 20.50-22.20u.