nrc.nl/blogs

Verboden poster. Marie-José Klaver vond op internet de poster die te bloot was om te dienen als affiche voor orgaandonatie: „Minister van Volksgezondheid Ab Klink (CDA) heeft de door reclamebureau Roorda gemaakte donorcampagne van het Nederlands Instituut voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie stopgezet. Volgens Adformatie omdat er te veel bloot in de campagne zou voorkomen. Ook het foldermateriaal met foto’s van Krijn van Noordwijk is door de minister afgekeurd. De folders waren al gedrukt. De campagne zou namelijk een dezer dagen beginnen. Een voorbode van de betutteling die ons te wachten staat van een kabinet waar twee christelijke partijen deel van uitmaken?”

www.nrc.nl/klaver

Helicopters in Brazilië. Correspondent Marcel Haenen is op reis in Brazilië. Hij is in afwachting van de komst van president Bush, die de komende dagen op een uitgebreide tournee door Latijns-Amerika gaat. Een tip van Marcel Haenen: „Let bij het kiezen van uw hotelkamer in São Paulo toch in hemelsnaam niet alleen op de kwaliteit van de badkamer en het restaurant of het uitzicht vanaf het balkon. De industriële hoofdstad van Brazilië – zo’n twintig miljoen inwoners – is zo dynamisch verstopt dat steeds meer mensen zich luidruchtig verplaatsen per helikopter. Schuin tegenover, op het dak van hotel Emiliano, is het tussen acht uur ’s ochtends en zeven uur ’s avonds een komen en gaan van schreeuwende luchttaxi’s. Op sommige momenten zie je op meer plekken tegelijk helikopters rondvliegen. Je doet er geen oog dicht.”

www.nrc.nl/tango