Nieuwe adjuncten NRC H’blad en nrc.next

De hoofdredactie van NRC Handelsblad en nrc.next krijgt per 1 april drie nieuwe leden.

Marcella Breedeveld (41), nu chef Binnenland, wordt adjunct-hoofdredacteur met de portefeuille personeel & organisatie. Zij begon in 1992 als redacteur Economie. In 2000 werd zij chef van de themabijlage Profiel en in 2004 werd zij chef Binnenland. Zij studeerde economie in Rotterdam.

Adjunct-hoofdredacteur Hans Nijenhuis (44) blijft redactiechef van nrc.next. Zijn toetreding tot de hoofdredactie betekent dat nrc.next directer in de NRC-redactieorganisatie verankerd zal zijn. Hij kwam in 1987 als verslaggever en was vervolgens redacteur Buitenland, correspondent in Moskou, politiek redacteur in Den Haag, chef Buitenland en chef van het Zaterdags Bijvoegsel. In november 2005 werd hij redactiechef van nrc.next. Hij studeerde geschiedenis en internationaal recht in Leiden.

Hans Steketee (47), nu chef Kunst, gaat zich als adjunct-hoofdredacteur toeleggen op de dagelijkse journalistieke leiding van NRC Handelsblad, samen met Sjoerd de Jong. Hij kwam in 1989 als kunstredacteur bij NRC Handelsblad. Hij was vervolgens redacteur en plaatsvervangend chef Buitenland, verslaggever, correspondent in Londen en chef Kunst. Hij studeerde Nederlands in Utrecht.

Adjunct-hoofdredacteur Sjoerd de Jong (46) wordt plaatsvervangend hoofdredacteur. Hij is adjunct-hoofdredacteur sinds 1 september 2005. Hij kwam in 1990 als redacteur Binnenland in dienst van NRC Handelsblad. Vervolgens was hij plaatsvervangend chef Binnenland, redacteur Opinie, redacteur en later chef Boeken en columnist. Sjoerd de Jong studeerde filosofie in Amsterdam. Als plaatsvervangend hoofdredacteur volgt hij Birgit Donker op, die begin december 2006 werd benoemd tot hoofdredacteur van NRC Handelsblad en nrc.next.