Nederland looft Vancouver 2010

SALT LAKE CITY, 7 maart. Een delegatie van de schaatsbond KNSB is positief over de voorbereidingen van Vancouver op de Winterspelen van 2010. ”Alles ziet er fantastisch uit”, zei Wopke de Vegt, de bondscoach van de Nederlandse schaatsers in de Canadese stad. Zorgen over het gereedkomen van de baan, zoals in aanloop naar Turijn 2006, zijn er nauwelijks. De Vegt: ”Alles is perfect en men loopt ruim voor op het schema. Bovendien wordt er veel gebruik gemaakt van bestaande accommodaties. De schaatsbaan is een van de weinige nieuwe pistes.” Vlak voordat de leden van de International Olympic Committee gisteren de voorbereidingen kwamen evalueren, is er een grote olympische vlag, die voor het stadhuis hing, gestolen. Het is onduidelijk of het om een diefstal of om een protestactie gaat.