Morgen droog

De meeste regen lijken we achter de rug te hebben, alleen vrijdag is er weer kans op nattigheid. Het blijft onverminderd zacht. Gisteren was een echte regendag, met van ’s ochtends tot ’s avonds laat regen. In Deelen, bij Arnhem, viel de meeste regen: 20 millimeter in een tijdsbestek van 18 uur. Op de meeste andere plaatsen viel tussen 10 en 15 millimeter in diezelfde periode.

Vanavond valt er vooral in het noordoosten nog een enkele bui. Verder zien we enkele opklaringen en bij weinig wind kan er vannacht mist en laaghangende bewolking worden gevormd. De temperatuur daalt in het binnenland naar 2 tot 4 graden.

Morgen begint in een groot gedeelte van het land wellicht grijs door (veel) laaghangende wolken of mistbanken. In de loop van de ochtend en zeker morgenmiddag breekt de zon geregeld door. Het blijft overal droog. Bij een hooguit matige westelijke wind wordt het tussen 9 graden op de Waddeneilanden en 12 in Gelderland en Noord-Brabant.

Vrijdag passeert een nieuwe regenzone. Er gaat dan een matige, aan de kust vrij krachtige of krachtige zuidwestenwind (kracht 6) waaien en de maximumtemperatuur komt op ongeveer 11 graden uit. In het weekeinde zijn er perioden met zon en lijkt het droog te blijven. De zuidwestelijke wind blijft stevig waaien, maar voert vooral zondag zeer zachte lucht aan. In het zuiden kan het 15 graden worden.