Internet Voorkeur

www.boekennieuws.com

Nederlandse literatuur. Boekennieuws is een nieuwe site met nieuws over schrijvers, uitgevers, lezen en boeken, recensies en voorpublicaties. Op de site staan onder meer fragmenten uit Morgen zijn we in Pamplona van Jan van Mersbergen, Lucifer van Connie Palmen en Wat is de wat? van Dave Eggers. Boekennieuws is een initiatief van Ramon Stoppelenburg, weblogger en auteur van het reisverslag Letmestayforaday. Hij is de site begonnen omdat hij vond „dat er nergens een site was waar je het laatste nieuws over Nederlandse boeken en schrijvers kan lezen, zonder lastig gevallen te worden over Harry Potter, overleden Duitse schrijvers of Amerikaanse bestsellertjes”. De site is volgens Stoppelenburg, verantwoordelijk voor het weblog en de trailer van de roman Tirza van Arnon Grunberg, vrijwilligerswerk. Via advertenties van Google en commissie van webboekhandel Bol.com hoopt hij de kosten terug te verdienen. Onder elk besproken boek staat een button van Bol.com waarmee het werk besteld kan worden. Veel recensies en nieuwsberichten zijn over genomen uit kranten en tijdschriften. Stoppelenburg ziet hier geen bezwaar in: „Zolang we netjes de bron vermelden, zal iedereen daar gelukkig mee zijn. En mocht er een partij er ongelukkig over worden, dan vernemen we dat graag.”Meer info: www.boekennieuws.com