Inter gaat in Valencia vechtend ten onder

In Italië gaat Inter royaal aan de leiding en de ploeg is in de Serie A al lange tijd ongeslagen. Maar in Spanje kwam gisteren een einde aan het Europese avontuur van de Italiaanse voetbalploeg. De ploeg van coach Roberto Mancini speelde bij Valencia met 0-0 gelijk en opgeteld bij het 2-2 gelijkspel van twee weken geleden in Milaan resulteerde dat in de uitschakeling van Inter.

Dat ging gepaard met een flinke vechtpartij kort na het laatste fluitsignaal. Spelers en begeleiders gingen op het veld massaal met elkaar op de vuist. Ook in de catacomben van het Mestalla-stadion werd er gevochten.

De ongeregeldheden in Valencia begonnen na een schop van Marchena (Valencia) tegen Burdisso (Inter), die volgde op een woordenwisseling tussen de twee. Wisselspeler Navarro (Valencia), die gisteren niet in actie kwam, deelde daarop een klap uit aan de Argentijn Burdisso, die met een gebroken neus op de grond viel. Vervolgens begonnen Inter-spelers een klopjacht op Navarro, tot in de spelerstunnel. Inter-doelman Toldo stormde zelfs de kleedkamer van Valencia binnen.

De Europese voetbalbond is vandaag een onderzoek begonnen naar de vechtpartij. Vanochtend bood Navarro zijn verontschuldigingen aan voor zijn wangedrag.

Chelsea bereikte gisteren in Londen de kwartfinale na een zwaarbevochten 2-1 zege op Porto. Het eerste duel twee weken geleden in Porto eindigde in 1-1. Chelsea, met de herstelde Boulahrouz op de bank, domineerde in de eerste helft zonder te overtuigen. De thuisploeg dwong geen grote kansen af. Wel kreeg Robben de gele kaart voor een opzichtige fopduik. De stand was op dat moment al 1-0 in het voordeel van FC Porto. Quaresma scoorde na een kwartier. De Engelse verdediging, zonder aanvoerder Terry (blessure), rammelde aan alle kanten. Al snel in de tweede helft zette Robben Chelsea op gelijke hoogte. Ballack maakte het winnende doelpunt, 2-1.

In Lyon plaatste AS Roma zich na een 2-0 overwinning op Olympique Lyon voor de kwartfinales, door doelpunten van Totti en Mancini. In Italië bleef het twee weken geleden 0-0.