India te sterk voor cricketers Nederland

Het Nederlands cricketelftal heeft gisteren op Jamaica een oefenwedstrijd tegen de nationale ploeg van India met groot verschil verloren.

Het was het eerste duel in de voorbereiding op het WK dat volgende week begint. Het WK wordt gespeeld in acht landen in het Caraïbisch gebied, die samen het cricketland de West-Indies vormen.

Nederland begon eerst fieldend goed aan de wedstrijd in het Trelawny stadion. India kwam zowaar even in de problemen op de moeilijk bespeelbare pitch, maar na 82 voor 3 herstelden de sterspelers Sachin Tendulkar (61 runs) en captain Rahul Dravid (74) de orde.

Net als in 2003, toen Nederland het de latere finalist India ook al lastig maakte op het WK in Zuid-Afrika, was het prijswicket van Sachin Tendulkar voor veteraan Tim de Leede, die zijn derde en laatste WK speelt. Hij eindigde met één wicket voor 41 runs in tien overs.

Het meeste succes had bowler Ryan ten Doeschate, ’s zomers profcricketer in Engeland. Hij nam maar liefst vijf wickets voor 57 runs. India eindigde na 50 overs precies op 300 runs.

Het antwoord van Nederland viel tegen. Er werd veel te langzaam gescoord om in de buurt te komen van het Indiase totaal. Alleen de twee spelers met ervaring in de Engelse profcompetitie, Bas Zuiderent (32 runs) en opnieuw Ten Doeschate (31), kwamen tot redelijke scores. Yuvraj Singh, vooral een batsman overigens, was met 4 voor 12 de beste bowler. Nederland was all out voor 118 runs.