Ghana: 50 jaar onafhankelijkheid

Ghana: 50 jaar onafhankelijkheid In Ghana is het een week feest omdat de Britse kolonie Goudkust vijftig jaar geleden onafhankelijk werd. Sinds 2000 wordt Ghana geregeerd door John Kufuor. Ghana geldt onder Kufuor als een democratie. Economisch gaat de vooruitgang met kleine stapjes. Ruim de helft van de Ghanezen leeft van minder dan een dollar per dag en bijna de helft is analfabeet. Foto AFP Bekijk oude beelden op: www.ghana50.gov.gh Ghanian women attend celebrations of the 50th anniversary of Ghana's independence in Accra 06 March 2007. Kufuor said in a speech marking the event that the anniversary of Ghana's independence is a cause for celebration "not only for Ghana but for the whole of Africa". Kufuor is the current African Union chairman. AFP PHOTO / KAMBOU SIA AFP