Frankrijk: Sarkozy wil Le Pen helpen

Frankrijk: Sarkozy wil Le Pen helpen

Door onze correspondent

PARIJS. De Franse presidentskandidaat Sarkozy heeft maandag burgemeesters in zijn partij opgeroepen de kandidatuur te steunen van de rechts-radicale kandidaat Le Pen en de trotskistische kandidaat Besancenot. Le Pen en Besancenot behoren tot de meer dan twintig kandidaten die nog niet beschikken over de 500 handtekeningen van burgemeesters die een voorwaarde zijn om deel te nemen aan de presidentsverkiezingen in april. Ze hebben nog tien dagen om die handtekeningen te verzamelen. Le Pen klaagde de afgelopen weken over vermeende intimidatie van burgemeesters die volgens hem van plan waren om zijn kandidatuur te steunen. „Ik vecht tegen de ideeën van Le Pen, maar ik vecht er vóór dat Besancenot en Le Pen [hun ideeën] kunnen verdedigen”, aldus Sarkozy.