‘Feyenoord stond vele jaren stil’

Feyenoord heeft niet alleen last van een chronisch gebrek aan geld, het ontbreekt de Rotterdamse volksclub ook structureel aan een topsportklimaat. Tot die pijnlijke conclusie kwam technisch manager Peter Bosz gisteren in De Kuip tijdens de presentatie in kleine kring van zijn beleidsplan, dat op langere termijn (drie tot vijf jaar) onder meer tot overwinteren in de Champions League zou moeten leiden.

„Ik loop hier nu acht maanden rond”, zei de oud-middenvelder van Feyenoord. „Het belangrijkste dat ik heb gemist, is een topsportklimaat. Op basis van het nieuwe technische beleidsplan moet er een grote cultuuromslag bij Feyenoord plaatsvinden. Dat zal een moeilijk proces zijn, maar het is de enige weg om van Feyenoord weer een echte topclub te maken.”

Volgens Bosz heeft Feyenoord jarenlang stilgestaan. „Dat kun je onze trainer Erwin Koeman echter niet verwijten. Een topsportklimaat moet van bovenaf komen. Dat kun je niet als individu creëren.” Over twee tot jaar wil Bosz weer meedoen voor het kampioenschap.(ANP)