Dallas al in play-offs

De Dallas Mavericks zijn als eerste team nu al zeker van deelname aan de play-offs in de Noord-Amerikaanse profbasketbalcompetitie NBA. Die play-offs beginnen pas in mei.

Dallas won vannacht met102-89 van de New Jersey Nets, de zestiende zege op rij, een clubrecord. Daarmee staat Dallas stevig aan kop in de Western Conference, met 51 zeges en slechts 9 nederlagen, een winstpercentage van 85. Ter vergelijking: in de Eastern Conference gaat Detroit aan de leiding met 37 gewonnen duels tegenover 21 nederlagen, en een winstpercentage van 63.

De wedstrijd werd aandachtig gevolgd door de 41-jarige NBA-veteraan Scottie Pippen. Die maakte onlangs bekend graag voor de Mavericks te willen uitkomen tijdens de finales. Coach Avery Johnson van Dallas liet al weten best zonder Pippen te kunnen. Met de Duitse international Dirk Nowitzki beschikt hij over een van de beste allrounders uit de competitie. Hij maakte vannacht 22 punten en liet 11 rebounds noteren.

De Mavericks wonnen 51 van hun laatste 56 wedstrijden. Alleen de Chicago Bulls deden hun dat voor, in het seizoen 1995-1996. Dallas verloor vorig seizoen de NBA-finale van Miami Heat (4-2).