Correcties & aanvullingen

Arib

In het hoofdartikel Dubbelzinnig (5 maart, pagina 7) stond dat het Tweede Kamerlid Khadija Arib lid is van de onafhankelijke raad die de Marokkaanse koning adviseert over mensenrechten. Zij maakt deel uit van een werkgroep van deze raad.

De Gelderlander

In het artikel Goede boeken helpen je in de politiek (5 maart, pagina 2) staat dat het regionale dagblad de Gelderlander in 2005 opging in het Algemeen Dagblad. Dat is niet juist. De Gelderlander is een uitgave van Wegener dagbladen, niet van AD nieuwsmedia.

WAO-herkeuring

In het artikel ‘Afbouwen’ blijft beeld bij ouderen (3 maart, pagina 23) is sprake van verlaging van de leeftijdsgrens waarop WAO’ers herkeurd moeten worden van 55 naar 45 jaar, wat ruim 400.000 mensen zou raken. Dit betrof de situatie in 2004. De voorgestelde verlaging van de leeftijd (van 50 naar 45 jaar) waarboven mensen die aanspraak maken op een WAO-uitkering niet meer worden herkeurd, heeft nu betrekking op 116.000 mensen.