Consumenten krijgen recht op voeren van collectieve actie

Consumenten krijgen recht op voeren van collectieve actie

Door een onzer redacteuren

ROTTERDAM. Consumenten moeten het recht krijgen om collectief bij de rechter schadeclaims te kunnen indienen tegen bedrijven. De Europese Commissaris voor Consumentenzaken Meglena Kuneva zal volgende week een aantal maatregelen aankondigen, die de positie van Europese consumenten moeten versterken. Kuneva zei deze week in een vraaggesprek met de Financiel Times dat ze collectieve actie belangrijk vindt omdat het een „machtig wapen’’ is tegenover het ene of het andere bedrijf. Het voorstel van Kuneva maakt deel uit van een nieuwe Europese consumentenstrategie waarbij de Commissie consumenten die via internet producten in het buitenland kopen, beter wil beschermen tegen kwalijke diensten of slechte producten. Op deze manier moet de interne markt ook voor consumenten effectiever gaan werken, vindt Kuneva.