Aardbevingen op het Indonesische eiland Sumatra: 70 doden

Aardbevingen op het Indonesische eiland Sumatra: 70 doden

Padang. Twee aardbevingen hebben op het Indonesische eiland Sumatra gisterochtend aan zeker zeventig mensen het leven gekost. Omdat honderden gebouwen zijn ingestort, wordt verwacht dat het dodental verder zal oplopen. Uit afgelegen gebieden is nog geen informatie over slachtoffers of schade binnengekomen. Het epicentrum lag onder de plaats Solok op Sumatra. De eerste beving, even voor elf uur ’s ochtends plaatselijke tijd, had een kracht van 6,3 op de schaal van Richter. De tweede, om één uur, van 6,0. Beide vallen in de categorie ‘zware aardbevingen’, en werden ook in de buurlanden Maleisië en Singapore gevoeld. Veel inwoners van het getroffen gebied zitten vast in hun huizen. In Solok (50.000 inwoners) zijn honderden gebouwen bezweken. (AP, Reuters)

Volg de hulpverlening op Sumatra via: www.reliefweb.int