7 redenen om uit te gaan

1 Uit eten met iens

Fairground

Brinklaan 85, BussumTelefoon (035) 691 14 04Keuken open 10.00-21.00 uurGem. prijs 3-gangen à la carte 20 euroCategorie: kindvriendelijk

Betrekkelijk nieuwe tent in Bussum met Bourgondische uitstraling. Ingericht op grote én kleine levensgenieters met aardige gerechten zoals een lamsbiefstuk of kipspies en een uitgebreide pannenkoekenkaart. De kinderen kunnen tussen de gerechten door even ravotten op de speelplaats met glijbaan en kinderhuis. Bij uitstek geschikt voor als je uitgebreid wilt eten met het hele gezin voor niet te veel geld.

Uitstekend| Fairground is een gezellig familierestaurant waar iedereen welkom is! Het is een verademing dat Fairground een restaurant is waar je met je gezin een lekkere maaltijd kunt eten, zonder het gevoel te hebben dat je met je kroost wordt weggekeken. (06-01-2007 V. T. te Huizen)

Uitstekend| Het perfecte restaurant voor lunch en diner! Van een clubsandwich tot een hertenstoofpotje, allemaal met evenveel liefde gemaakt. Erg plezierig vinden wij de goede afscheiding van het rokers gedeelte van het restaurant. (18-12-2006 E. H. te Naarden)

Eet en recenseer mee via www. nrc.nl/iens

2 DENKCAFÉ

Opgefokte Taal

Rotterdam: Arminius. Aanvang: 20.00u. Inl: www.arminius.nu

Onlangs werd Ajax-voetballer Perez veroordeeld tot 12.500 euro boete voor het uitschelden van een grensrechter voor ‘kankerneger’. Ondanks de vrijheid van meningsuiting zijn er dus bepaalde woorden die als zo kwetsend worden ervaren dat zij strafbaar worden gesteld. De Amerikaanse filosofe Judith Butler stelt in Opgefokte taal dat zulke verboden alleen maar tot extra aandacht leiden voor de ‘taalhandelingen’ die ermee bestreden worden. In een interview met dr. Niels Helsloot, vertaler van Opgefokte taal, wordt ingegaan op de controversiële filosofie van Butler.

3 TONEEL

Diplodocus Deks

Den Haag: Theater Zwembad De Regentes. Aanvang: 20.30u. Inl/res: 070-3637798; www.deregentes.nl

Theatergezelschap Vrienden van de Dansmuziek brengt een bewerking van Diplodocus Deks van Tom Lanoye. De cast bestaat uit 9 jonge acteurs, afgestudeerd aan de Toneelschool Amsterdam. Diplodocus Deks gaat over de gefrustreerde gemeentepolitiek van zwetende woordvoerders, twijfelende notulisten, angstige partijhoofden, progressieve zakenvrouwen en conservatieve gelovigen in een xenofobe dorpsgemeenschap, waarbij de roddel heerst over het open debat, de kerk over de moskee en de vergadercultuur over de beslissing.

3 TONEEL

Diplodocus Deks

Den Haag: Theater Zwembad De Regentes. Aanvang: 20.30u. Inl/res: 070-3637798; www.deregentes.nl

Theatergezelschap Vrienden van de Dansmuziek brengt een bewerking van Diplodocus Deks van Tom Lanoye. De cast bestaat uit 9 jonge acteurs, afgestudeerd aan de Toneelschool Amsterdam. Diplodocus Deks gaat over de gefrustreerde gemeentepolitiek van zwetende woordvoerders, twijfelende notulisten, angstige partijhoofden, progressieve zakenvrouwen en conservatieve gelovigen in een xenofobe dorpsgemeenschap, waarbij de roddel heerst over het open debat, de kerk over de moskee en de vergadercultuur over de beslissing.

4 MUZIEKFILM

Madonna - The Confessions Tour: Live in London

Breda: Mezz Café. Aanvang 21.00u. Toegang: gratis. Inl: www.mezz.nl

Een uitverkocht Amsterdam Arena stond afgelopen september tot twee keer toe op z’n kop bij het concert van Madonnas Confessions Tour. De dvd laat een registratie zien van het concert in London, waar zo’n 100.000 mensen getuige waren van een spetterend muziekspektakel, dat nogal wat opschudding veroorzaakte vanwege de beruchte ‘kruisigingsact’. Tijdens het nummer Live to Tell hing Madonna aan een enorm kruis met een doornenkrans op haar hoofd.

5 CABARET

Op Sterk Water, Impro-comedy

Maastricht: Kumulustheater. Tijd: 20.00u. Entree: 5/7,50 euro. Res/inl: 043-3505555; www.opsterkwater.nl

Op Sterk Water toerden al door het land met hun Impro-comedy lang voordat improvisatie cabaret populair werd door De Lama’s. Geef ze een woord, een zin, of desnoods een kledingstuk. Op basis van jouw suggesties spelen en zingen ze de meest komische, dramatische en gevoelige scènes. Zij brengen muziek, cabaret en toneel bij elkaar in een opera of musical, een Shakespearedrama of een persiflage op Oprah Winfrey.

5 CABARET

Op Sterk Water, Impro-comedy

Maastricht: Kumulustheater. Tijd: 20.00u. Entree: 5/7,50 euro. Res/inl: 043-3505555; www.opsterkwater.nl

Op Sterk Water toerden al door het land met hun Impro-comedy lang voordat improvisatie cabaret populair werd door De Lama’s. Geef ze een woord, een zin, of desnoods een kledingstuk. Op basis van jouw suggesties spelen en zingen ze de meest komische, dramatische en gevoelige scènes. Zij brengen muziek, cabaret en toneel bij elkaar in een opera of musical, een Shakespearedrama of een persiflage op Oprah Winfrey.

6 LEZING

Hoerenlopen is niet normaal

Groningen: Academiegebouw. Aanvang: 20.00u. Toegang: 4/2 euro. Inl: www.rug.nl/studium

Karina Schaapman, PvdA-raadslid in Amsterdam, zal vanavond de 26ste Aletta Jacobs Lezing uitspreken. Met de opheffing van het bordeelverbod in 2000, is vrijwillige prostitutie legaal en dus normaal geworden. De klanten gaan sindsdien vrijuit en daardoor namen de misstanden toe. De meeste prostituees werken nog altijd onder dwang. Toch is er een hardnekkig beeld dat vrijwillige prostitutie bestaat en dat sekswerk gewoon werk is. Zijn we niet doorgeschoten in onze liberale houding tegenover prostitutie en hoerenlopers?

7 FILM

Filmcyclus: ‘Het onbewuste’

Amsterdam: Ketelhuis. Aanvang: 19.15u. Inl: www.ketelhuis.nl

De Nederlandse Vereniging voor Psychoanalyse organiseert een filmcyclus met als thema: het onbewuste. Vanavond is Mulholland Drive (2001) van David Lynch te zien. Wat speelt zich op bewust, en wat op onbewust niveau af, is er sprake van fantasie of van een waan? Jos Dirkx, psychoanalyticus, houdt een inleiding van 20 minuten. Na de film is er een discussie tussen de bezoekers en de spreker. Op 14 maart (19.00 uur) in het Louis Hartlooper Complex in Utrecht.