RTL jurylid mag niet naar SBS

Henkjan Smits mag niet in de jury van het SBS6-programma So You Wannabe A Popstar. In het oude contract van de voormalige RTL4-presentator en jurylid van talentenjachten als Idols en X-Factor staat dat hij het komende halfjaar niet in een muziekjury mag zitten of een muzikaal programma mag presenteren. So You Wannabe A Popstar begint vrijdag 16 maart. Een woordvoerster van RTL4 wil niet zeggen wat er exact in het contract staat.

SBS6 rekent er op dat Smits en zijn oude werkgever er wel uit komen. Ook Smits denkt dat de kwestie tussen zijn oude en nieuwe werkgever opgelost zal worden. „Ik ben een man van mijn woord. Dus stel dat ze er niet uitkomen, dan zit ik niet in de jury.” Henkjan Smits was behalve jurylid bij talentenjachten ook af en toe medepresentator in RTL Boulevard. „Ik heb twee jaar lang gezegd dat ik meer wilde doen dan alleen jureren maar RTL had geen programma’s voor me. Toen SBS6 wél kwam met programma’s voor me, heb ik meteen ja gezegd”, aldus Smits. (ANP)