Renner Jaksche wil om affaire stoppen

KITZBüHEL, 6 maart. Jörg Jaksche wil het voorbeeld van zijn landgenoot Jan Ullrich volgen en zijn wielercarrière beëindigen. De Duitser is eveneens verwikkeld in de dopingaffaire rond de Spaanse arts Eufemiano Fuentes. ”Ik vrees dat ik weinig andere keus heb dan stoppen. Mijn loopbaan is een puinhoop”, zei Jaksche (30) gisteren. Hij werd in verband gebracht met de kleine Oostenrijkse ploeg Volksbank, waar de vorige week gestopte Ullrich adviseur is. ”Zoals het er nu naar uitziet, wordt dat niets. Ik heb het ook nog bij andere teams geprobeerd, maar heb weinig hoop.” Jaksche reed het laatst in dienst van Manolo Saiz. De Spanjaard, oud-ploegleider van Liberty Seguros, is een hoofdverdachten in de zaak-Fuentes. Hij werd in mei vorig jaar door de politie `op heterdaad betrapt` tijdens een ontmoeting met de omstreden Madrileense medicus.