Rechtbank Den Haag: gezinsvoogd Savanna mag worden vervolgd

Rotterdam. De gezinsvoogd van het overleden meisje Savanna mag worden vervolgd. De rechtbank in Den Haag heeft dat gisteren bepaald. De voogd, die in dienst was van Bureau Jeugdzorg, wordt `dood door schuld` of het `toebrengen van zwaar lichamelijk letsel door schuld` verweten. Volgens het Openbaar Ministerie heeft de gezinsvoogd onvoldoende onderzoek gedaan naar de mishandelingen van het driejarige meisje door haar moeder en stiefvader. Savanna stierf in september 2004 als gevolg van ondervoeding en mishandelingen. De rechtbank gaf geen oordeel over eventuele schuld van de gezinsvoogd aan de dood van Savanna. Volgens advocaat Burmeister van de voogd is sprake van rechtsongelijkheid omdat alleen de gezinsvoogd wordt vervolgd en niet andere betrokken hulpverleners en instanties.