Radio Voorkeur

De week van de jaren vijftig. Tijdens de dagprogrammering van Radio 5 wordt deze week alleen muziek uit de jaren 50 gedraaid en worden belangrijke nieuwsfeiten uit deze bijzondere periode in de geschiedenis besproken, zoals de lancering van de Spoetnik, de watersnoodramp, maar ook de opkomst van Elvis Presley. Radio5, 07.00-18.00u.

Desmet live. Theo van Berkestijn over het boek De ontbrekende schakel, over Eugène Dubois, (1858-1940) de Nederlander die het gelijk van Darwin bewees, Ilja Leonard Pfeijffer, over zijn toneelstuk De eeuw van mijn dochter, Nora Romanesco in dialoog met Theodor Holman in Scènes uit een huwelijk en Aaf Brandt Corstius, dagelijks columnist bij NRC Next, bespreekt tijdschriften en glossies. Radio 5, 18.02-19.50u.

De avonden. P.J. Buijnsters over zijn boek De geschiedenis van het Nederlandse antiquariaat, Paul Devroey over de autobiografie De Vis in het Water van de Peruaanse schrijver Mario Vargas Llosa en de Rotterdamse dichter Jana Beranová geeft toelichting bij haar nieuwe dichtbundel Vinger van de tijd. Concertzender, 20.03-22.00u.