PSV mist Kromkamp en Da Costa tegen Arsenal

PSV kan morgenavond in de Champions-Leaguewedstrijd tegen Arsenal geen beroep doen op verdedigers Manuel Da Costa en Jan Kromkamp. Da Costa heeft een zware keelontsteking en koorts. Kromkamp ondervindt te veel last van een hamstringblessure die hij afgelopen zaterdag opliep in de wedstrijd tegen RKC Waalwijk.

Door de blessures is de spelersgroep van de ploeg uit Eindhoven opnieuw flink uitgedund. Naast Da Costa en Kromkamp ontbreken ook Michael Reiziger en Patrick Kluivert. Eduardo Alcides is niet speelgerechtigd in de Champions League. Om toch tot een selectie van achttien spelers te komen voegt trainer Ronald Koeman Dirk Marcellis en John de Jong toe aan zijn spelersgroep. Middenvelder De Jong was ook lange tijd uit de roulatie door blessures. In maart 2005 speelde hij voor het laatst mee in een eredivisiewedstrijd. Daarna heeft De Jong lange tijd gesukkeld met een knieblessure. In januari van dit jaar leek hij weer fit. Maar in trainingskamp in het Spaanse La Manga werd zijn rentree abrupt verstoord door een spierblessure.

PSV verdedigt in Londen een 1-0 voorsprong uit de eerste wedstrijd. Bij winst plaatst de club zich bij de beste acht clubs in de Champions League.

Koeman maakt zich niet al te veel zorgen over de deplorabele staat van zijn selectie. „We hebben het hele seizoen al geen grote groep tot onze beschikking”, aldus de trainer. „Maar het elftal dat speelt kan nog steeds voor een verrassing zorgen. Daarbij moet Arsenal scoren én moeten ze een goal zien te voorkomen. Ik ben benieuwd of ze daar mee kunnen omgaan.”

Koeman zei dat hij Kromkamp en Da Costa ook uit voorzorg thuislaat. „Misschien had ik het risico met Kromkamp durven nemen als dit de laatste wedstrijd van het seizoen was geweest. Maar we moeten de komende weken ook kampioen worden.

Da Costa heeft een heel zware keelontsteking. We willen niet dat hij anderen aansteekt. Daarbij, als morgen de koorts weg is, is hij waarschijnlijk zo slap als een vaatdoek. Als we iets willen in Londen, moet iedereen honderd procent fit zijn.”

Alain Hamer fluit morgenavond het achtstefinaleduel van de Champions League tussen Arsenal en PSV. De 41-jarige arbiter uit Luxemburg is vanaf 1993 op het Europese podium actief, maar floot nooit een wedstrijd van de landskampioen. (ANP)