Onzekere toekomst islamitische scholen

AMSTERDAM. De toekomst van drie islamitische basisscholen in Amsterdam is uiterst onzeker geworden. Staatssecretaris Dijksma (Onderwijs) heeft gisteren geconstateerd dat het bestuur van de scholen geen doorstart kan maken. Daardoor is een overname van de islamitische basisscholen, die samen zeshonderd leerlingen hebben, het enig overgebleven alternatief. Wanneer er geen schoolbestuur wordt gevonden dat de Amsterdamse scholen wil overnemen, gaan de drie locaties dicht. Een bestuur dat bereid is tot overname, mag de afgelopen vijf jaar niet in opspraak zijn geweest. Ook moet dat bestuur voldoende geld achter de hand hebben om te investeren in de scholen en om de bestaande financiële problemen op te vangen. Het bestuur van de Stichting Islamitisch Basisonderwijs Amsterdam moest bijna een jaar geleden aftreden na gerommel met de administratie. Twee van de drie scholen worden door het ministerie van Onderwijs beoordeeld als `zeer zwak`, een als `zwak`.