Leonardo lang uit de roulatie, Rosales vertrekt bij Ajax

AMSTERDAM, 6 maart. Leonardo heeft de voorste kruisband van zijn rechterknie gescheurd. Artsen constateerden de zware blessure bij de voetballer van Ajax na een MRI-scan in het ziekenhuis. Naar verwachting duurt het herstel van de Braziliaan zes tot negen maanden. Leonardo raakte zondag tijdens de thuiswedstrijd van Ajax tegen Heerenveen geblesseerd. De 23-jarige speler scheurde in november 2003 de kruisband van zijn linkerknie. Hij maakte toen pas na ruim een jaar zijn rentree. De aanvaller verruilde in de winterstop NAC voor Ajax. Ajax raakt een andere buitenspeler definitief kwijt: Mauro Rosales vertrekt alsnog naar River Plate. De Argentijnse aanvaller neemt vandaag afscheid in Amsterdam. River Plate wil hem al ruim een maand inlijven. De club kon steeds geen goede bankgarantie overleggen.