Lenteachtige vooruitzichten

Donderdag belooft een droge dag te worden, met flink wat zon. Dan passeert namelijk een uitloper van een hogedrukgebied. Morgen en vrijdag passeren er storingen en zitten we in de buien.

De neerslag van vandaag houdt ook vanavond en vannacht aan. Verspreid over het land valt regen of zijn er losse buien, en de zuidelijke wind zal geleidelijk in kracht afnemen. De temperatuur blijft, met een graad of 8 als minimumwaarde, ruim boven het vriespunt.

Morgenochtend is het grotendeels bewolkt en regenachtig. In de middag trekt de neerslag oostwaarts weg en volgt een enkele bui. Vanuit het westen drijven tegelijkertijd enkele opklaringen binnen.

Met een matige westelijke bries is het een stuk kalmer dan het vandaag was. De maximumtemperatuur schommelt rond 10 graden. Vervolgens wordt het in de nacht naar donderdag heel kalm door een deels wegvallende wind.

Dit lijkt de koudste nacht van de week te zijn, met temperaturen die, mede door de opklaringen, plaatselijk dalen tot twee graden boven nul. Deze afkoeling kan her en der leiden tot mist. Als die mist inderdaad wordt gevormd, krijgt donderdagochtend een enigszins grijze start. In deze tijd van het jaar echter lukt het de zon waarschijnlijk wel de (dunne) mist en nevel snel op te ruimen. Vooral donderdagmiddag is er zon te verwachten en oogt het buiten lenteachtig. Met uitzondering van de Wadden komen de temperaturen overal in de dubbele cijfers uit, rond 11 graden.