Expositie en strip over de Holocaust

Expositie en strip over de Holocaust Amsterdam, 6 maart. In het Verzetsmuseum Amsterdam is gisteren een kinderexpositie over de Holocaust van start gegaan. De expositie is gebaseerd op de door Eric Heuvel getekende strips De Ontdekking uit 2003 en het vervolg De Zoektocht, dat gisteren verscheen. De stripboeken en de expositie zijn bedoeld om de Holocaust op een begrijpelijke manier te verbeelden voor kinderen. In de stripverhalen van Heuvel spelen fictieve personages een hoofdrol, maar hun ervaringen zijn zo veel mogelijk gebaseerd op echte gebeurtenissen. De strips zijn tot stand gekomen met medewerking van onder meer de Anne Frank Stichting en het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie (NIOD). Foto WFA WFA07:VERZETSMUSEUM DE ONTDEKKING:AMSTERDAM;05MRT2007- Het Verzetsmuseum opent maandag 5 maart 2007 de kinderexpositie De Ontdekking. Van strip tot werkelijkheid, gebasseerd op de door Eric Heuvel getekende strips De Ontdekking (2003) en het vervolg De Zoektocht. Bas Westerweel, kleinzoon van verzetsman Joop Westerweel, verricht de officiele opening. WFA/wc/str. Rein van Zanen WFA WFA