De keurende blik van de hoerenloper

Diskjockey ADHDave wordt 31 maart prostitué. De dj van radiozender 100 procent NL is één van de zes mannen die op de tweede open dag van de Amsterdamse Wallen op het Oudekerksplein achter een raam gaan staan om vrouwelijke klanten te ontvangen. „Een stille wens gaat in vervulling”, zegt de dj.

Hoezo?

„Het is een droom om als man een keer achter het glas te zitten. Ik ben altijd nieuwsgierig geweest naar de keurende blikken van hoerenlopers. Al duurt het maar één miljoenste seconde, eventjes is er oogcontact tussen klant en prostituee. Als gigolo krijg ik nu een kans om te ervaren hoe dat gaat. Ik ben van plan een cameraatje op te hangen. Dat kan een prachtige documentaire opleveren.”

Vond uw vrouw het ook leuk?

„Zij wordt mijn eerste klant, zegt ze. Ook een paar vrouwelijke ex-collega’s hebben laten weten dat ze langs komen. Gniffelend zeiden ze dat dit ‘de kans van hun leven’ zou zijn. Ja, ook mannen hebben aangekondigd langs te komen. Ik begrijp de humor, maar mannen laat ik niet binnen.”

U bent 45. Hoeveel klanten verwacht u aan te kunnen?

„Geen idee. Wel weet ik, dat het nu of nooit is. Volgend jaar zou ik het fysiek waarschijnlijk al niet meer redden. Gelukkig heb ik nog bijna een maand om me voor te bereiden. Ik ga deze week eerst weer eens een zonnebankje pikken. En ik hoop natuurlijk dat ik straks genoeg keus heb. Als er een rij staat, kan ik zeggen: ‘Jij mag wel naar binnen’ en ‘Jij niet’.”

En dan?

„Dan zien we wel. Hoe ouder je wordt, hoe makkelijker het gaat. Seks zit tussen de oren. Soms, heb ik begrepen, wordt al betaald voor een goed gesprek. Dat lukt altijd wel.”

Arjen Ribbens

    • Arjen Ribbens