`Boekhoorn claimt 96 miljoen van PCM `

Rotterdam. Marcel Boekhoorn, de investeerder die aanvankelijk met uitgever PCM een gratis krant zou maken, overweegt 96 miljoen euro te claimen omdat de dagbladenuitgever zich terugtrok uit het project. Dit meldde de Volkskrant afgelopen weekeinde op basis van anonieme bronnen. PCM is uitgever van nrc.next, NRC Handelsblad en de Volkskrant.

PCM-topman Ton aan de Stegge zou zijn vriend en voormalig collega Boekhoorn moeten overhalen om de claim te laten varen. Tot dat moment wil de huidige PCM-eigenaar Apax de belangen in de uitgeverij niet verkopen. Boekhoorn maakt inmiddels zelfstandig de gratis krant De Pers. PCM gaat in samenwerking met KPN de gratis krant Dag maken.

Een PCM-woordvoerder zegt niet van een claim te weten. ”We weten wel dat Boekhoorn de mogelijkheid onderzoekt om een rechtszaak te beginnen.”