TomTom 2.0 uitgelekt

tomtomduo_fcclarge.jpgDe markt voor losse GPS-systemen raakt verzadigd en vandaar dat TomTom met iets nieuws moeten komen: inbouwde navigatieapparatuur voor de auto. Voorstellen hiervan zijn afgelopen week uitgelekt. De TomTom Duo kun je in het dashboard klikken, samen met een dockingstation voor je iPod en heeft ook een fm-ontvanger ingebouwd. Met andere woorden, het wordt een complete autoradio waarbij het geluid niet alleen meer uit dat benepen tweetertje geperst wordt, maar ook in full stereo door de wagen galmt.

fcc_go_715.jpgDaarnaast lekte er een ontwerp uit voor een TomTom met een simcardreader. Daarmee kun je handsfree bellen en de mobiele verbinding is bruikbaar om verkeersinformatie te ontvangen (hoewel dat ook via de fm-radio kan). De nieuwe TomTom 715 zou ook je rittenadministratie kunnen bijhouden en communiceren met TomTom webfleet. Dat klinkt saai, maar is best handig voor al die leaserijders en wagenparkbeheerders.

Waar komen al die geruchten en foto’s toch vandaan? De Federal Communications Commision (FCC, het Amerikaanse keuringsinstituut) moet nieuwe apparaten altijd voordat ze op markt verschijnen even testen. De nieuwe Tomtoms zijn waarschijnlijk voor het eerst te zien op de Cebit, een grote IT-beurs in Hannover die volgende week wordt gehouden.tomtomduo_fcc2.jpg

Klik hier voor meer foto’s

Jouwnav.nl: meer navigatienieuws.

    • Marc Hijink