Televisie Film van de Dag

Diane Lane in Under the Tuscan Sun. Under the Tuscan Sun Year: 2003 Director: Audrey Wells Diane Lane PHOTOS12

Under the Tuscan Sun. Deze film is gebaseerd op de bestseller Under the Tuscan Sun van Frances Mayes, een type boek waar sommige boekenwinkels al een apart hoekje voor hebben. Daar staan meestal wat boeken in een kast over Engelsen die een oud huis kopen in de Provence, dit na wat botsingen met de lokale bevolking tiptop opknappen en dan veel gelukkiger zijn. Dit boek, en de filmadaptatie, vormt hier een variant op: gescheiden vrouw reist door Toscane, wordt verliefd op een vervallen villa, koopt die in een opwelling, laat het door wat Polen opknappen en wordt dan verliefd op een veel jongere Italiaan. Maar zijn de cultuurverschillen te overbruggen? Dit soort boeken (en films) speelt handig in op de droom om op een zonovergoten plek (ver van de stad) een nieuw, zorgeloos leven te beginnen. Met een hoofdrol voor de charmante Diane Lane. (Audrey Wells, 2003, VS/I), Tien, 20.30-22.35u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg