Radio Voorkeur

Desmet live. Gasten zijn de Amsterdamse wethouder Marijke Vos en Renate Dorrestein die met de band van Corrie van Binsbergen op tournee gaat met de literaire voorstelling Het duister dat ons scheidt. Radio 5, 18.04-19.50u.

Kunststof. Acteur en zanger Kees Prins (Jiskefet) vertelt over zijn werk en zijn theatertour met de muzikanten Paul de Munnik en JP den Tex waarin zij Nederlandstalige nummers brengen. Radio 1, 19.04-20.00u.

Componist van de week. Deze week aandacht voor Claude Debussy (1862-1918) die geldt als een van de belangrijkste en meest invloedrijke vernieuwers van de Franse muziek. Zijn op oosterse toonschalen geïnspireerde bouwwerken riepen aanvankelijk wrevel op bij publiek en critici. Radio 4, 19.30-20.00u.

De Avonden. Hans Dorrestijn ‘doet’ de laatste solovoorstelling van de in 2006 overleden Bert Klunder (1956). Deze voorstelling, ‘Wie en wat er allemaal deugt; leuke dingen waar je overheen kijkt’ is maar een keer of zes door Klunder gespeeld en nooit opgenomen. Concertzender, 20.15-21.50u.