Prijzen voor twee boeken vormgever Irma Boom

rotterdam, 5 maart. De Nederlandse vormgeefster Irma Boom heeft twee gouden medailles gewonnen bij de belangrijke jaarlijkse boekjurering Schönste Bücher in Leipzig. Bekroond werden Oog/Eye dat Boom maakte voor het gerenoveerde Oogziekenhuis in Rotterdam en het boek Sheila Hicks. Weaving as Metaphor, een uitgave van Yale University Press. Er waren eervolle vermeldingen voor de examencatalogus van de kunstacademie van Zwolle, ontworpen door Designarbeid, en voor het jaarverslag 2005 van het Stedelijk Museum Amsterdam. De jury beoordeelde inzendingen uit meer dan 30 landen. Japan had een boek over en van het Nederlandse reclamebureau KesselsKramer ingezonden. 2 kilo of KesselsKramer won een zilveren medaille. De prijzen worden op 23 maart uitgereikt tijdens de Leipziger Buchmesse.