Opnieuw regenachtig

Deze week lijken er vooralsnog twee dagen uit te springen: woensdag en donderdag. De overige dagen van de werkweek verlopen met geregeld regen, waarbij er vooral morgen wederom flink wat millimeters vallen. De storing die morgen bij ons de neerslag veroorzaakt ligt nu ongeveer tegen de westkust van Wales, met regen en wind.

In de loop van de nacht arriveert de eerste regen daarvan bij onze westkust. De zuidelijke wind trekt aan, wordt aan zee krachtig tot hard, windkracht 6 tot 7, en op de koudste plek koelt het af naar 6 graden. Morgen passeert deze storing ons land met perioden met regen. In totaal valt er gemakkelijk 5 tot 10 millimeter.

Het is de hele dag bewolkt en pas in de avond of nacht wordt het in de westelijke provincies geleidelijk geheel droog. Bij een zuidenwind, die aan zee hard is, windkracht 7, schommelen de maximumtemperaturen morgenmiddag rond 10 graden. Woensdagochtend is de kans op een buitje groter dan ’s middags, donderdag blijft het goeddeels droog. Nu en dan komt de zon fraai tevoorschijn en het wordt een graad of 11.

De vorstgrens is inmiddels opgeschoven tot in het noorden van Scandinavië. Daar vriest het nog net overdag, in het zuiden van Zweden is het rond 5 graden boven nul. Ook in het oosten van Europa is het overdag al een week lang dik boven het vriespunt.