Ook EU in Second Life

De Europese Unie overweegt een vestiging te openen in de virtuele wereld Second Life. Volgens woordvoerder Mikolaj Dowgielewicz zou dat goed aansluiten op de nieuwe communicatiestrategie van de EU, waarbij internet een grotere rol moet gaan spelen om burgers te bereiken. Second Life is een virtuele wereld op internet met 4 miljoen leden, die daar een tweede leven kunnen hebben. Behalve individuen en bedrijven worden ook politici en maatschappelijke organisaties actief in die wereld. Zweden maakte eind januari bekend dat het als eerste land ter wereld een ‘ambassade’ in Second Life zal openen. Momenteel zijn ook de Franse presidentskandidaten Ségolène Royal, Nicolas Sarkozy en Jean-Marie Le Pen actief in Second Life om stemmen te winnen.

De communicatie van EU-organisaties is op bepaalde onderdelen nog zwak, zei Dowgielewicz op de website EU Observer. „We staan open voor nieuwe ideeën. Second Life is slechts een van de opties, maar wel een erg interessante”, zei hij. Of de EU op korte termijn al actief wordt in Second Life is de vraag: de EU bestaat binnenkort vijftig jaar en heeft daar voorlopig de handen vol aan.