Meer kijkers dan deelnemers bij naaktfitness

Meer kijkers dan deelnemers bij naaktfitness Heteren. Voor ruim tien mannen van middelbare leeftijd ging gisteren een droom in vervulling. Poedelnaakt deden zij hun fitnesstraining op een sportschool in het Gelderse Heteren. Een uur lang werkten zij zich in het zweet op de crosstrainer, op het roeiapparaat en hangend aan de fitnesstoestellen. „Als nudist doe je dingen nu eenmaal liever zonder kleren aan, het voelt vrijer”, zei Ron van der Putten (links) tegen persbureau Associated Press. In aantal werden de sporters ruim overtroffen door de aanwezige journalisten: meer dan twintig verslaggevers, fotografen en wel vijf televisieploegen keken toe. De internationale belangstelling was enorm. Zo doen de Nederlanders hun reputatie van vrijgevochten mensen wederom eer aan. Sportschoolhouder Patrick de Man en zijn werknemers hielden hun kleren aan. Dit in tegenstelling tot een verslaggever van het VARA-programma De wereld draait door. Hij ging helemaal op in zijn werk en besloot mee te sporten. Op zijn bril, stropdas en laarzen na, stapte ook hij naakt op de fiets in de fitnesszaal. In eerste instantie zouden veel meer mensen deelnemen aan de training. De vrouwen zegden gisteren echter stuk voor stuk af. Volgens Patrick de Man vanwege de enorme belangstelling van de media. Foto Peter Dejong, AP The first clothing-free workout session at a Dutch gym went ahead as planned in Heteren, eastern Netherlands, Sunday March 4, 2007, and participants and observers said it met expectations. Around a dozen middle-aged and elderly men braved the glare of nearly twice that number of journalists, including reporters, photographers and at least five television teams, to fulfill their dream of exercising naked. "There are things that you like to do, and for a nudist, it just feels better to do them with your clothes off," said Ron van der Putten, left, who drove for more than an hour to take part in the first session, dubbed 'Nudifit'. "You feel more free." (AP Photo/Peter Dejong) Associated Press

Voor ruim tien mannen van middelbare leeftijd ging gisteren een droom in vervulling. Poedelnaakt deden zij hun fitnesstraining op een sportschool in het Gelderse Heteren.

Een uur lang werkten zij zich in het zweet op de crosstrainer, op het roeiapparaat en hangend aan de fitnesstoestellen. „Als nudist doe je dingen nu eenmaal liever zonder kleren aan, het voelt vrijer”, zei Ron van der Putten (links) tegen persbureau Associated Press.

In aantal werden de sporters ruim overtroffen door de aanwezige journalisten: meer dan twintig verslaggevers, fotografen en wel vijf televisieploegen keken toe. De internationale belangstelling was enorm. Zo doen de Nederlanders hun reputatie van vrijgevochten mensen wederom eer aan.

Sportschoolhouder Patrick de Man en zijn werknemers hielden hun kleren aan. Dit in tegenstelling tot een verslaggever van het VARA-programma De wereld draait door. Hij ging helemaal op in zijn werk en besloot mee te sporten. Op zijn bril, stropdas en laarzen na, stapte ook hij naakt op de fiets in de fitnesszaal.

In eerste instantie zouden veel meer mensen deelnemen aan de training. De vrouwen zegden gisteren echter stuk voor stuk af. Volgens Patrick de Man vanwege de enorme belangstelling van de media.