Meer kijkers dan deelnemers bij naaktfitness

Voor ruim tien mannen van middelbare leeftijd ging gisteren een droom in vervulling. Poedelnaakt deden zij hun fitnesstraining op een sportschool in het Gelderse Heteren.

Een uur lang werkten zij zich in het zweet op de crosstrainer, op het roeiapparaat en hangend aan de fitnesstoestellen. „Als nudist doe je dingen nu eenmaal liever zonder kleren aan, het voelt vrijer”, zei Ron van der Putten (links) tegen persbureau Associated Press.

In aantal werden de sporters ruim overtroffen door de aanwezige journalisten: meer dan twintig verslaggevers, fotografen en wel vijf televisieploegen keken toe. De internationale belangstelling was enorm. Zo doen de Nederlanders hun reputatie van vrijgevochten mensen wederom eer aan.

Sportschoolhouder Patrick de Man en zijn werknemers hielden hun kleren aan. Dit in tegenstelling tot een verslaggever van het VARA-programma De wereld draait door. Hij ging helemaal op in zijn werk en besloot mee te sporten. Op zijn bril, stropdas en laarzen na, stapte ook hij naakt op de fiets in de fitnesszaal.

In eerste instantie zouden veel meer mensen deelnemen aan de training. De vrouwen zegden gisteren echter stuk voor stuk af. Volgens Patrick de Man vanwege de enorme belangstelling van de media.