Joost-test

Tv- kijken anno 2007 Joost-client

Eindelijk kwam de uitnodiging binnen voor Joost.com, van de makers van Kazaa en Skype. Joost biedt streaming videokanalen, waar je makkelijk in kan zoeken en ondertussen met andere tv-kijkers chat over de programma’s die je samen kijkt. Echt helemaal 2007. Online tv-kijken doe je niet in een browser, maar in de Joost-client. Je hebt een account en een wachtwoord nodig om de software te laten draaien. Op een 20 inch scherm is de videokwaliteit met 100 Kbit/seconde niet spetterend. Af en toe stottert de toevoer en bevriest het beeld nog. Synchronisatieproblemen zijn er ook (audio en video lopen niet gelijk). Nog meer kinderziektes: het videoaanbod is erg mager. Oude meuk, zoals een herhaling van de Sterkste man van de wereld, maakt testen er niet leuker op. Uiteindelijk zou je alles wat sites als Uitzendinggemist en YouTube te bieden hebben hier op terug willen zien. Joost ziet er leuk uit, maar nu de content nog.

Langere Joost-test en voorbeeldvideo op nrc.nl/hebben