Internet Voorkeur

Depressiezelftest. Nederlanders denken vaker aan zelfmoord en doen vaker daadwerkelijk een poging tot zelfdoding dan in het algemeen werd verwacht. Dit bleek donderdag uit een onderzoek van het Trimbos-instituut, het landelijke instituut voor geestelijke gezondheidszorg. Vrijwel altijd gaat aan zo’n zelfmoordpoging een periode met schuldgevoelens, energieverlies en een sombere stemming oftewel een depressie vooraf. Op depressiezelftest.nl leggen de GGZ Amsterdam en de patiëntenvereniging FobieVRienden uit waneer een gewoon dipje eindigt en een depressie begint. Verder is er meer te lezen over de oorzaken en de behandelmethoden van een depressie. De initiatiefnemers van de wegpagina geven aan in hoeverre praten en pillen een depressief persoon kunnen helpen. Daarnaast is een depressiezelftest op de site te vinden. Mensen die last hebben van somberheid maar niet meteen de huisarts hiervoor willen raadplegen, krijgen middels de Beck Depression Inventory een aanwijzing of ze depressief zijn. Let op: de wetenschappelijke test vervangt niet het werk van de arts. Alleen die kan een diagnose stellen en eventueel een behandeling voor een depressie instellen.

Meer informatie: www.depressiezelftest.nl. Andere sites: www.depressiecentrum.nl of www.clienteninformatiepunt.nl