Gehandicapten boos over rollatorplan CVZ

Rotterdam. Ouderen moeten zelf gaan meebetalen aan hun rollator, dat vindt Hans Hillen, voorzitter van het College voor Zorgverzekeringen (CVZ). In totaal kosten rollators de gemeenschap 8 miljoen per jaar. Dat is te veel, vindt het CVZ, dat hierover binnenkort advies uitbrengt aan het nieuwe kabinet. De CG-Raad, de belangenorganisatie van gehandicapten, is woedend en vindt het onrechtvaardig om mensen te laten betalen voor voorzieningen die ze nodig hebben om te kunnen meedoen aan de maatschappij. De voorzieningen zouden volgens de raad gratis moeten zijn. De discussie over de vraag of voorzieningen als de rollator volledig vergoed moeten worden, is al enkele jaren aan de gang. Een PvdA-commissie concludeerde een paar jaar geleden dat mensen best kunnen meebetalen aan hun rollator of scootmobiel. De toenmalige minister Hoogervorst vroeg het CVZ vervolgens om een onderzoek. Dat advies wordt binnenkort gepresenteerd.