een weekeinde vol voetbal

Feyenoord heeft opnieuw punten verspeeld. De ploeg speelde in De Kuip met 1-1 gelijk tegen Roda JC, een directe concurrent in de strijd om de vijfde plaats op de ranglijst. Aan het einde van de competitie geeft die recht op deelname aan de play-offs voor Champions League-voetbal. Feyenoord-trainer Erwin Koeman was na afloop blij met het behaalde resultaat. „Als je vooraf naar deze wedstrijd kijkt, moet je winnen. Maar achteraf ben ik blij met een punt. Want het had vandaag ook heel anders af kunnen lopen”, aldus de oefenmeester.

Supporters van FC Utrecht zijn zaterdag in Frankrijk slaags geraakt met de aanhang van Paris Saint Germain. De Utrechtse aanhang wilde steun betuigen aan tegenstander Sedan, de oude club van David di Tommaso, de Franse voetballer van FC Utrecht die in november 2005 overleed. Een aantal Utrecht-fans werd aangehouden. Er vielen bij de ongeregeldheden ook drie gewonden, onder wie een Nederlander. Voorzitter van FC Utrecht Jan Willem van Dop vindt dat zijn club niets valt te verwijten met betrekking tot de ongeregeldheden. „Wij hebben onze supporters vooraf op allerlei manieren dringend verzocht niet af te reizen naar Frankrijk.”

Excelsior heeft na een clubrecord van 22 niet gewonnen uitduels op rij eindelijk weer een uitzege behaald. In Gelredome won de Rotterdamse ploeg met 3-2 van Vitesse. De laatste keer dat Excelsior een uitduel won was op 18 december 2002, ook bij Vitesse: 1-2.

FC Barcelona is de koppositie in de Spaanse voetbalcompetitie kwijtgeraakt. Nummer twee FC Sevilla was in een spectaculair duel met 2-1 te sterk en heeft nu één punt meer dan Barça. Ronaldinho kon zijn ploeg voor rust op een 2-0 voorsprong zetten, nadat hij zelf de score na een kwartier had geopend, maar miste vanaf elf meter. Sevilla stond al na een half uur met tien man, na de rode kaart van Carrion Aitor Ociomet, Barcelona eindigde het duel met negen spelers. De scheidsrechter gaf Ludovic Giuly een rode kaart voor een natrappende beweging, maar uit televisiebeelden bleek daar geen sprake van. Ook Gianluca Zambrotta moest na zijn tweede gele kaart het veld verlaten. Nummer drie Valencia verkleinde de achterstand op Barcelona tot drie punten door een thuisoverwinning (1-0) op Celta de Vigo.

Huub Stevens heeft zijn vierde zege op rij met Hamburger SV behaald. De Noord-Duitse formatie versloeg titelkandidaat Schalke 04 op eigen veld met 0-2. Rafael van der Vaart opende in de 71ste minuut de score, waarna Ivica Olic in de 80ste minuut de eindstand bepaalde. Bayern München profiteerde dankbaar van de nederlaag van koploper Schalke. De landskampioen versloeg Hertha BSC met 2-3 en verkleinde de achterstand op Schalke tot zes punten. Roy Makaay maakte de derde treffer voor Bayern. Dick van Burik (Hertha) bepaalde de eindstand op 2-3.

Koploper Manchester United heeft door een doelpunt van invaller John O’Shea in de extra speeltijd Liverpool verslagen: 0-1. De 33-jarige Ryan Giggs speelde zijn 700ste wedstrijd voor de ‘Red Devils’. United-trainer Ferguson noemde de overwinning lucky.

Chelsea, de nummer twee in de Premier League, won met 2-0 bij Portsmouth. Voor rust scoorde de Ivoriaan Didier Drogba. Oud-Feyenoorder Salomon Kalou, een kwartier voor tijd in het veld gekomen, maakte de tweede goal. Arsenal won thuis van Reading: 2-1. Newcastle United, komende week tegenstander van AZ in de achtste finales om de UEFA Cup, kwam niet verder dan een gelijkspel (0-0) tegen Middlesbrough.

Clarence Seedorf heeft gescoord voor AC Milan in de thuiswedstrijd tegen Chievo Verona: 3-1. De international zorgde met zijn treffer in de laatste minuut voor de definitieve beslissing. Seedorf kwam in de tachtigste minuut als invaller binnen de lijnen voor Gennaro Gattuso. Door de zege staat Milan nog steviger in de subtop van de Serie A. De laatste nederlaag van het elftal van trainer Carlo Ancelotti dateert alweer van 11 november 2006. Toen was AS Roma met 1-2 te sterk.

Jan Vennegoor of Hesselink heeft zijn tiende competitietreffer voor Celtic gemaakt. De Nederlandse spits, die een half uur voor tijd Craig Beattie verving, zorgde voor het tweede doelpunt in de met 2-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen Dunfermline. Bij Dunfermline stond oud-ADO-doelman Dorus de Vries onder de lat.