Arm in arm voor zwarte stem VS

Arm in arm voor zwarte stem VS Selma, 5 maart. De voormalige Amerikaanse president Bill Clinton (uiterst rechts) en de Democratische presidentskandidaten Hillary Clinton (tweede van rechts) en Barack Obama (uiterst links) afgelopen zaterdag arm in arm in de stad Selma in de zuidelijke staat Alabama. Daar werd 42 jaar geleden een mars van de zwarte burgerrechtenbeweging voor stemrecht uit elkaar geslagen door de Amerikaanse politie. Die gebeurtenis werd later bekend als Bloody Sunday. Barack Obama herinnerde er in een toespraak aan dat hij geen kandidaat had kunnen worden als de inwoners van Selma indertijd niet de straat waren opgegaan. De twee Democratische presidentskandidaten deden niet voor elkaar onder in hun solidariteit met de zwarte kiezer, maar het was vooral oud-president Clinton die de aandacht trok. Onder zwarte Amerikanen is hij nog altijd zeer populair. Het was overigens de eerste keer sinds de begin van hun presidentiële campagnes dat Barack Obama en Hillary Clinton samen in het openbaar verschenen. Foto Reuters U.S. Senator and presidential candidate Barack Obama (D-IL.) (L) looks over at fellow U.S. Senator and presidential candidate Hillary Clinton (D-NY) (2nd R) and her husband former U.S. President Bill Clinton (R) during a march commemorating the 1965 Selma-Montgomery Voting Rights March in Selma, Alabama, March 4, 2007. REUTERS/Tami Chappell (UNITED STATES) REUTERS