4 redenen om je thuis in poker te verdiepen

Online pokeren kan zonder (omgekeerde) zonnebril, zoals Marcel Luske hier heeft. Foto Rien Zilvold amsterdam pokertournooi marcel lusker broer? van de vermoorde vastgoedmagnaat foto rien zilvold Zilvold, Rien

Snel leren pokeren en het dan online spelen

Dvd ‘Pokeren leer je zo’ 9,99 euro, incl. boekje en www.partypoker.net

It takes a minute to learn poker, but a lifetime to master. Dat zeggen commentatoren van pokertoernooien vaak. Het lijkt zo makkelijk: elke speler heeft twee kaarten in zijn hand en er liggen er vijf op tafel die iedereen mag gebruiken. Wie de beste combinatie van vijf kaarten heeft, wint. Maar poker is meer dan een paar kaarten neerleggen. Het is spannend en verslavend. Vandaar dat iedereen vandaag de dag lijkt te pokeren; op televisie, internet en met vrienden.

De dvd Pokeren leer je zo legt duidelijk uit hoe je het spel goed moet spelen en geeft tips en trucs. Een aas lijkt wel een hoge kaart, maar je moet goed nadenken over de kaarten die de andere spelers kunnen hebben. Tip 2: je kunt niet iedere hand winnen, dus speel alleen als je goede kaarten hebt. En deze tip klinkt erg bemoedigend: uiteindelijk wint de goede speler altijd van de slechte. Pokeren is dus niet alleen maar een kwestie van bluffen.

Howard Lederer, professioneel pokerspeler met de bijnaam de ‘pokerprofessor’, legt op deze dvd in een aantal stappen geduldig uit waar je op moet letten. Ook al wordt de cursus gegeven met figuranten die twijfelachtige namen hebben als Vinnie; het boekje en de dvd leggen simpel uit hoe je het best kunt spelen. Al zijn al die termen soms lastig te onthouden.

Na het lezen van de regels en tips in het boekje, oefenpotjes met vrienden, het kijken van de dvd en de wetenschap dat bekende Nederlanders als Johnny de Mol en Lange Frans het ook kunnen, ben je klaar voor een online pokerspel. De site van partypoker.net ziet er mooi uit en wordt op Nederlandstalige pokersites betrouwbaar genoemd. Ik zit aan tafel met spelers als The Cheater en sxGirl. Ik hou me braaf aan de regels en speel alleen als ik echt goede kaarten heb, ook al is het saai dat je dan bij sommige potjes alleen zit te kijken naar wat de anderen doen. Mijn geduld wordt erg op de proef gesteld, dus als ik redelijke kaarten krijg doe ik een rondje mee. Helaas, een van de andere negen spelers heeft een betere hand en ik verlies de helft van mijn 26 dollar speelgeld. Dan maar weer terug naar de strategie van wachten. Het loont, na acht potjes niet gespeeld te hebben krijg ik een aas en een koning. Ik volg de tips van de ‘pokerprofessor’ en win 10 dollar terug. Ik heb iets gewonnen! Ik stop, om er even van te genieten. Volgende keer meer winst? (FH)

2 poker op televisie

Poker European Open

Veronica, 01.05-02.55u.

Lukt het niet met het pokeren op internet? Of verlies je thuis altijd van je vrienden? Leer dan van de echte professionals op televisie. Dat kan vannacht op Veronica, de eerste zender in Nederland die is ingesprongen op de pokerhype. Voornamelijk met het uitzenden van professionele toernooien zoals de Poker European Open, maar de afgelopen weken ook met bekende Nederlanders op amateurniveau. De laatste aflevering van die serie was vorige week, waarin Ellen ten Damme won. Veronica denkt na over nieuwe formats en de mogelijkheid bestaat dat ze dan weer met BN’ers gaan werken. De zender wil zowel entertainment als educatie brengen, omdat veel kijkers de spelregels niet kennen. Ook op Tien is sinds kort op zaterdagavond een pokerprogramma te zien, Poker Kings NL, waarin – net als bij Veronica – pokerprofs Noah Boeken en Marcel Luske tekst en uitleg geven. (EH)

3 Pokerspullen

Pokerartikelen

www.pokerchips.nl

Voor een avondje pokeren met vrienden heb je niet veel nodig: een spel kaarten, een set pokerchips en spelen maar. Kaarten en chips zijn overal te verkrijgen, maar daar hoef je het niet bij te laten. Voor 15,50 euro heb je al een schudmachine en voor 32,40 euro een tournament timer om te weten wanneer de blinds omhoog moeten. Voor wie dit allemaal nog steeds kinderspel is: via www.pokerchips.nl kun je ongeveer alles kopen wat maar iets met poker te maken heeft. Wat te denken van pokersleutelhangers, pokerwandversiering, pokerpetjes en pokershirts? Ook speellakens, speelbladen en complete speeltafels kunnen voor huiselijk gebruik besteld worden. Voor een fatsoenlijke speeltafel moet wel aardig in de buidel worden getast. De goedkoopste kost 87 euro, de duurste maar liefst 2.856 euro. Dan heb je wel een professionele pokertafel voor zes personen, gemaakt van massief hout. Call! (EH)