Sasja en de roze ballon

pit2.jpgIk moest u nog vertellen wat die man met die roze ballonnen in beeld deed in een van mijn filmpjes. Welnu, die gaf hij aan kleine Sasja.

Kleine Sasja werd met de roze ballon op de oproerpolitie afgestuurd. Daar namen wij journalisten foto’s van hem (kinderlijke onschuld versus akelige bruten, onweerstaanbaar) Tevens verzachtte kleine Sasja de versteende harten van de agenten. ‘Voorzichtig maar vandaag, Sasja’, zei ik nadat ik hem had afgewerkt.

Hier wat fraaie foto’s van Oleg Klimov uit ‘Piter’ en hier van Remco. Ze waren goed in vorm gisteren; Oleg honderd procent concentratie, Remco als een vuurtoren in de branding. Ze sloegen links, ze schopten rechts, Remco stond er flegmatiek op los te knippen …

Het was een doodvermoeiend weekeind, dat wel. We reden met de pijlsnelle Aurora terug naar Moskou en praatten gisteravond aan de keukentafel van de Pottenbakkersstraat na: Sieta, Remco, Oleg en Masja. Conclusie: niet alle Russen leggen zich maar als makke schapen bij alles neer. Dat geeft toch moed. 

 

    • Coen van Zwol