Televisie Overige Films

Small Soldiers (Joe Dante, 1998, VS). Mengsel van ouderwetse stop-motion-animatie, moderne computeranimatie en doodgewone ‘live action’ biedt charmante variatie op Disney’s Toy Story. Speelgoedmariniers (o.l.v. de stem van Tommy Lee Jones) en kwaadaardige Barbieklonen maken amok in speelgoedwinkels en kinderkamers. SBS6, 10.05-12.10u.

The Curse of the Jade Scorpion (Woody Allen, 2001, VS/Duitsland). Luchtige variant op de film noir. Allen zelf speelt een verzekeringsagent anno 1941. Zijn intuïtieve aanpak bij het oplossen van diefstallen botst met die van de ingehuurde efficiency-expert Helen Hunt. Beiden worden vervolgens door een hypnotiserende magiër misbruikt om juwelen te stelen uit huizen waarvoor ze zelf de beveiliging hebben verzorgd. RTL7, 14.00-16.00u.

Klatretøsen / Kraak! / Cath That Girl (Hans Fabian Wullenweber, 2002, Denemarken/Zweden/Noorwegen). Alpinistisch aangelegd meisje besluit best bewaakte bank van Denemarken te kraken om operatie van zieke vader te bekostigen. Moderne, niet moralistische kinderfilm won publieksprijs op Cinekid 2002. Ned.3, 15.05-16.30u.

Chi trova un amico, trova un tesoro (Sergio Corbucci, 1983, Italië/VS). Knokkomedie met Bud Spencer en Terence Hill speelt op een tropisch eiland. Tien, 16.55-18.55u.

Murder at 1600 (Dwight Little, 1997, VS). Amerikaanse president is een van de verdachten in voorspelbare actiethriller met Wesley Snipes als rechercheur die moord op secretaresse in het Witte Huis onderzoekt. Ook met Diane Lane, Alan Alda. SBS6, 20.30-22.30u.

The Fast and the Furious (Rob Cohen, 2001, VS). Hippe actiefilm over rivaliserende bendes, een infiltrerende agent (Paul Walker) en vooral over illegale straatraces met patserig opgevoerde Honda's. Met Vin Diesel als bendeleider. Veronica, 20.30-22.30u.

Les aventuriers (Robert Enrico, 1966, Fr). Avontuurlijk melodrama over kameraadschap en ambitie. Sportvlieger, autocoureur en beeldhouwster duiken naar een schat voor de Afrikaanse kust. Met Alain Delon, Lino Ventura, Joanna Shimkus. Arte, 20.40-22.35u., nagesynchroniseerd.

Cold Mountain (Anthony Minghella, 2003, VS). Gelijknamige boek van Charles Frazier lag ten grondslag aan drama dat plechtig en pittoresk vertelt dat liefde goed is en oorlog (de Amerikaanse Burgeroorlog in dit geval) slecht. Jude Law deserteert om terug te kunnen lopen naar zijn geliefde Nicole Kidman, die als stadse schone appeltaart leert bakken op een afgelegen boerderij in de bergen van North Carolina. Ook met Renée Zellweger. Regisseur tekende eerder voor The English Patient. BBC1, 22.00-0.45u., onderbroken door nieuws.

Joy Ride (John Dahl, 2001, VS). Roadmovie-thriller is variatie op Spielbergs klassieker Duel. Drietal, onder wie Steve Zahn, wordt belaagd door gestoorde trucker. Let ook op de verwijzing naar North by Northwest, waarin Cary Grant in een korenveld door een vliegtuigje werd achtervolgd. Veronica, 22.30-0.15u.

Morocco (Joseph von Sternberg, 1930, VS). Eerste Amerikaanse film van Marlene Dietrich en haar expressionistische observator Von Sternberg bezorgde beiden een Oscarnominatie. Zangeres ruilt al haar aanbidders, onder wie gefortuneerde Adolphe Menjou, in voor haar ware liefde: legionair Gary Cooper. Arte, 0.35-2.05u., nagesynchroniseerd.

Uccellacci e uccellini (Pier Paolo Pasolini, 1966, Italië). Pasolini’s zwartkomische allegorie over onrechtvaardigheid, marxisme en christendom wordt gedomineerd door rol van een pratende kraai. Ook met Totò en Ninetto Davoli. ARD, 2.05-3.30u., nagesynchroniseerd.