Seksshows op theater- festival

Het sekstheater Casa Rosso op de Amsterdamse Wallen is opgenomen in het programma van het theaterfestival TF-1 dat in september plaatsvindt. Ook de peepshow van het bedrijf doen mee aan het festival.

Naast het officiële programma TF-1, waarin een selectie uit het beste kunsttheater wordt getoond, organiseert het festival ook het randprogramma TF-2, de zogenaamde fringe. Onder de naam ‘Fringe Rouge’ maakt Casa Rosso hiervan onderdeel uit. ’s Middags stelt het sekstheater zijn zaal open voor toneelgezelschappen, ’s avonds kunnen festivalbezoekers de reguliere shows bijwonen. De samenwerking met Casa Rosso volgt op de gerechtelijke uitspraak twee weken geleden, die bepaalde dat een peepshow als ‘toneel’ moet worden beschouwd, en daarmee ook in het bijbehorende, voordelige BTW-tarief valt.

TF-2-programmeur Anneke Jansen: „We hadden dit plan vorig jaar al, toen we begonnen. Vrijwel al het Nederlandse theater zou in buitenlandse ogen als fringe worden beschouwd, dus hebben we voor de ‘fringe van de fringe’ gezocht naar de uiterste randen van het theater.”

De fringe heeft geen artistieke maatstaven, de inschrijving via www.tf-1.nl staat sinds gisteren open voor iedereen. Jansen: „Dus waarom niet ook voor het sekstheater? Vorig jaar hadden we al de bar Club Slip & Grip in theater Bellevue, maar dat was nog vrij keurig vermaak. Nu is het tijd voor het echte werk: live seks, paaldans, striptease en dames die sigaretten roken uit andere openingen dan gebruikelijk.”

    • Wilfred Takken